Τσίπρας: Η επιμονή Στουρνάρα για προληπτική γραμμή προκαλεί ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της - Free Sunday
Τσίπρας: Η επιμονή Στουρνάρα για προληπτική γραμμή προκαλεί ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της

Τσίπρας: Η επιμονή Στουρνάρα για προληπτική γραμμή προκαλεί ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της

Έμμεση επίθεση στον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για την επιμονή του στην προληπτική γραμμή στήριξης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πλήρη και αυτοδύναμη επάνοδο στις αγορές «μέσω της δημουργίας του λεγόμενου κεφαλαιακού αποθέματος, του λεγόμενου μαξιλαριού ρευστότητας, που σε συνεργασία με τους εταίρους μας χτίζουμε συστηματικά μετά από κάθε εκταμίευση αλλά και μετά από κάθε έξοδο στις αγορές ομολόγων ώστε τον Αύγουστο που μας έρχεται να μην έχουμε την ανάγκη κανενός τρίτου για να σταθούμε στα πόδια μας».

Αναφορικά με τον κ. Στουρνάρα ο πρωθυπουργός είπε: «Βεβαίως υπάρχουν και άλλες απόψεις που κυκλοφορούν στο δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα η άποψη για την προσφυγή σε μια προληπτική γραμμή πίστωσης. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά απο εμάς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη στιγμή που ανεξάρτητα των προθέσεων τους, στην πράξη η εφαρμογή τους συνεπάγεται νέες δεσμεύσεις και διαιώνιση της επιτροπείας. Ο καθένας που ομιλεί καλοπροαίρετα έχει δικαίωμα να εκφράζει απόψεις. Όταν όμως αυτές ακούγονται από επίσημα χείλη, η επιμονή τους δε, τι στιγμή μάλιστα που είναι πλήρως εν γνώση τους ότι αυτή η θέση δεν αποτελεί ούτε επίσημη θέση της χώρας αλλά ούτε και επίσημη θέση Ευρωπαϊκών Οργανισμών εις τους οποίους εξίσου λογοδοτούν, η επιμονή αυτή μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλεί ως ποος τη σκοπιμότητα της. Πολιτική η προσωπική δεν έχει σημασία.Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης κρινόμαστε, και θα κριθούμε όχι μόνο τις απόψεις μας και τις προθέσεις μας αλλά και από΄την αποτελεσματικότητα με την οποία υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε το Εθνικό και το δημόσιο συμφέρον».