Από τον ανασχηματισμό στο Ευγενίδειο - Free Sunday
Από τον ανασχηματισμό στο Ευγενίδειο

Από τον ανασχηματισμό στο Ευγενίδειο

Καθαρή ήταν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υπεβλήθη την προηγούμενη Τετάρτη, λίγο μετά τον ανασχηματισμό στο Ευγενίδειο νοσοκομείο, όπου πήγε εξαιτίας ενός προβλήματος που τον ταλαιπωρεί στη λεκάνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο πρωθυπουργός χρειάστηκε να πάει στο θεραπευτήριο καθώς υπήρχε υποψία πως υποφέρει από κάποιο οστικό οίδημα, ένα είδος κάκωσης που συναντάται συχνά σε αθλητές και μαραθωνοδρόμους.

Από το Ευγενίδειο παραπέμφθηκε στο «Αιγινήτειο», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου και το οποίο διαθέτει μαγνητικό τομογράφο που εξυπηρετεί και το Ευγενίδειο.

Το οίδημα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αρκετά οι ασθενείς. Παράγοντες που υπολογίζονται στα αίτια του οστικού οιδήματος και καταγμάτων κοπώσεως είναι η οστεοπενία και η οστεοπόρωση, καθώς και διατροφικές διαταραχές όπως κακή απορρόφηση του ασβεστίου ή έλλειψη βιταμίνης D3.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο κ.Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ.Δημόπουλο, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση κοίλης.