Μαξίμου για Τόμσεν: Να συνεχίσει τις επιτυχημένες προβλέψεις - Free Sunday
Μαξίμου για Τόμσεν: Να συνεχίσει τις επιτυχημένες προβλέψεις

Μαξίμου για Τόμσεν: Να συνεχίσει τις επιτυχημένες προβλέψεις

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Πολ Τόμσεν ότι θα περάσουν 21 χρόνια για να επανέλθει η ανεργία στην Ελλάδα στα επίπεδα της προ κρίσης περίοδο έκαναν αναφορά σε προηγούμενες εκτιμήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι παλαιότερα είχε κάνει πρόβλεψη για ετήσια ανάπτυξη 2,1% και τελικά είχαμε ύφεση 7,1%. 

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν με σκωπτικό τρόπο: «Να συνεχίσει τις προβλέψεις, να γράψει ένα μπλογκ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας στην Ουάσιγκτον, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe's Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, ανέφερε ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να καταφέρει η Ελλάδα να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα.

Προέβλεψε επίσης πως η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία έξι, ώστε να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007 τονίζοντας το γεγονός πως σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.

Για την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τόνισε ότι βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ, ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται ανάμεσα στο 7% και στο 8%. 

Τις δηλώσεις του επικεφαλής τουκ. Τόμσεν σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας 

«Η σημερινή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ άσχημη. Και προφανώς, εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τροχιά, η πορεία δεν είναι αισιόδοξη. Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα», τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: 


«Αν αποδεσμευτούν από το λαϊκισμό και τον κρατισμό και πάνε μπροστά. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα αποφασιστικό εθνικό σχέδιο, μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων τη χώρας. Με την Συμφωνία Αλήθειας, που έχει ήδη προτείνει ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης».