Κόντρα Δ. Καμμένου - Α. Καββαδία για το συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας - Free Sunday
Κόντρα Δ. Καμμένου - Α. Καββαδία για το συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας

Κόντρα Δ. Καμμένου - Α. Καββαδία για το συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας

Την απόφαση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μπουρνούς να πάνε στο συνέδριο του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας (HDP), σχολίασε με ειρωνικό ύφος ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. 

«Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Εγώ λέω ότι ήταν πολύ άστοχη κίνηση».

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό «υπερτροφικό λόγο» του Φώτη Κουβέλη για τα περί ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών είπε: «Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;».

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Καββαδία, η οποία χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

«Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ.Καμμένου, δεν αξίζει να ασχοληθώ. Η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης-όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή-είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά της στο Twitter.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, κατηγόρησε τον Δημήτρη Καμμένο πως συνδράμει για πολλοστή φορά στην «αντιπολιτευτική υστερία της ΝΔ»:

«O κ. Δ.Καμμένος ζήλεψε τη "δόξα" του κ. Κυρανάκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδράμει στην αντιπολιτευτική υστερία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον διάλογο με τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία,στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης & ειρηνικής επίλυσης διαφορών».