Την Πέμπτη στα Σκόπια ο Κοτζιάς - Free Sunday
Την Πέμπτη στα Σκόπια ο Κοτζιάς

Την Πέμπτη στα Σκόπια ο Κοτζιάς

Πέντε προτάσεις για το ονοματολογικό– με επικρατέστερο το Gorna Makedonija -, μια απαράβατη «κόκκινη γραμμή», και πολλές επιφυλάξεις για την τελική στάση της κυβέρνησης των Σκοπίων, περιλαμβάνει το σύμφωνο που, όπως αποκάλυψε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχει σταλεί εδώ και ημέρες στα Σκόπια.

«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την ΠΓΔΜ, όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια», είπε ο κ.Κοτζιάς σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κι ενώ μεθαύριο Πεμπτη 22 Μαρτίου, μεταβαίνει για διήμερη επίσεκψη στα Σκόπια.

Η παραλαβή της ελληνικής πρότασης από τα Σκόπια, ερμηνεύει τη δήλωση που ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «παράλογες απαιτήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας αν και ο πρωθυπουργός των Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος για λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αρκεί, όπως σημειώνει, «να είναι αξιοπρεπής και να σέβεται τα θέματα της ταυτότητας».