Αλ. Τσίπρας: Καθαρά και οριστικά βγαίνουμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Καθαρά και οριστικά βγαίνουμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι

Αλ. Τσίπρας: Καθαρά και οριστικά βγαίνουμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι

«Σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι, βγαίνουμε και τυπικά καθαρά και οριστικά από τα μνημόνια που μας ταλαιπώρησαν οκτώ χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο κατά την τοποθέτηση του στο 12ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής.

«Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια: Η Deutsche Telekom θα δημιουργήσει δίκτυο οπτικών ινών ύψους 2 δισ. ευρώ, δημιουργείται fund ύψους 400 εκατ. σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & η επένδυση 600 εκατ. από την ΕΤΑΑ. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ένα σταθερό κλίμα, τελείως διαφορετικό από τις συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα από το 2010. Οι θετικές προβλέψεις ενισχύονται. Η ανάπτυξη, η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, όλοι οι οικονομικοί δείκτες, θα βελτιώνονται συνεχώς τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Ανατολική Αττική επισήμανε: «Σήμερα δρομολογούμε τις παρεμβάσεις και ενεργοποιούμε τα εργαλεία που απαιτούνται για να διαμορφωθεί στην Ανατολική Αττική ένα πλαίσιο ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης - πυλώνα της τοπικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε το γεγονός ότι «η κ. Γεννηματά συμφωνεί να ξεκινήσει η διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης από αυτή τη Βουλή» προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ας μη τη χάσουμε, λοιπόν, αυτήν την ευκαιρία. Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τολμηρά για τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας. Σε συνεννόηση -πρόσθεσε- με όσες δυνάμεις τολμήσουν, αλλά κυρίως σε συνεννόηση και σε διαρκή συμπόρευση με την ίδια την κοινωνία. Γιατί, καμιά μεγάλη τομή δε προχωρά, αν δεν έχει τη σφραγίδα της κοινωνικής πλειοψηφίας».