Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική κυβέρνηση - Free Sunday
Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε από τη βήμα της Ολομέλειας της Βουλή ο Κυριάκος Μητοστάκης, στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τόπος χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και σημειώνοντας, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ότι «δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε,  δεν έχετε δικαίωμα να μας συμπαρασύρετε στον γκρεμό».

«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και ξέρουμε πως η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη για τη χώρα. Ευκαιρίες χάθηκαν, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, αλλά το σημαντικότερο είναι πως η ελπίδα αντικαταστάθηκε από φόβο και αυτό τον φόβο πρέπει να πολεμήσουμε. Υπάρχουν όμως νέα ρεύματα που διαμορφώνουν μία νέα σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά την αλήθεια. Αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία θέλουμε να εκφράσουμε σήμερα χωρίς να μας ενδιαφέρει τι ψήφισε μέχρι τώρα. Να ξέρετε πως και ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος και θα το αντιληφθείτε πολύ σύντομα. Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του 2015. Ξεχάστε τα σενάρια δημοψηφίσματος που κάποιοι διακινούν. Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε είναι να φύγετε από την εξουσία», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι ζητούνται νέα μέτρα, ενώ όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Νίκου Ξυδάκη, περί δραχμής, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι απλώς είπε δημοσίως όσα τα κυβερνητικά στελέχη συζητούν κατ’ ιδίαν.

«Επαναλαμβάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη, καθυστερείτε και σπαταλάτε και το ελάχιστο κεφάλαιο αξιοπιστίας που έχει μείνει στη χώρα. Πόσες φορές πρέπει να κάνετε το ίδιο λάθος σε βάρος της χώρας; Το κάνατε πριν από το 3ο μνημόνιο. Το κάνατε στην πρώτη αξιολόγηση. Το κάνετε και τώρα για μία αξιολόγηση η οποία έπρεπε από καιρό να έχει κλείσει. Αναρωτιέμαι γιατί οι δανειστές δεν ζητούσαν μέχρι πέρυσι μέτρα για μετά το 2019; Δεν έχετε καμία δικαιολογία πλέον», επισήμανε ακόμη.

«Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συνδιαλλαγές μαζί της» υποστήριξε, όσον αφορά το μέτωπο της διαφθοράς, προσθέτοντας:

«Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας. Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας».

Αναφορικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα δάνεια, με μία εξαίρεση: την «Αυγή»».