Απειλές με χαμόγελα από τον Τούρκο πρωθυπουργό - Free Sunday
Απειλές με χαμόγελα από τον Τούρκο πρωθυπουργό

Απειλές με χαμόγελα από τον Τούρκο πρωθυπουργό

«Δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς οι δηλώσεις Καμμένου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έκανε λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.

«Εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό, η Τουρκία έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό "προκλητικές" για τις κινήσεις του κ.Καμμένου.
Ο κ.Γιλντιρίμ είπε ότι τα «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία», ενώ επανέλαβε την τουρκική «ενόχληση» για τη μη έκδοση των "8" φυγάδων αξιωματικών. .

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι' αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε ο κ. Γιλντιρίμ διευκρινίζοντας ότι η επιστολή είναι πρόσφατη και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση και καλώντας την Αθήνα να εκδώσει τους 8 «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».