H τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα - Free Sunday
H τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

H τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Την ελληνική σημαία, την οποία είχαν σηκώσει στις 13 Απριλίου, στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», νεαροί νησιώτες από το παρακείμενο νησί των Φούρνων, κατέβασε η τουρκική ακτοφυλακή, όπως γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», είπε ο κ.Γιλντιρίμ, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη βραχονησίδα που είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων, την ελληνική κυριαρχία επί των οποίων αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων», ειπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Ιωάννης Μαρούσης, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει η βραχονησίδα, επιβεβαίωσε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών επισκεπτών του νησιού, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

«Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε ενώ ο εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr διευκρίνισε ότι «δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι», αναφορικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο δήμαρχος με κλιμάκιο του λιμενικού, βρίσκεται καθ οδών προς το κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τι έχει συμβεί.