Ο Καμμένος διόρθωσε τον Τσίπρα και άδειασε τον Κουβέλη, παρουσία του - Free Sunday
Ο Καμμένος διόρθωσε τον Τσίπρα και άδειασε τον Κουβέλη, παρουσία του

Ο Καμμένος διόρθωσε τον Τσίπρα και άδειασε τον Κουβέλη, παρουσία του

Σε διάψευση της δήλωσης του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με τον οποίο, Ελλάδα και Γαλλία συμφώνησαν η Αθήνα να ενοικιάσει με leasing δύο γαλλικές φρεγάτες, προχώρησε σήμερα, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη τύπου σήμερα,

Μάλιστα ο κ.Καμμένος έδωσε διευκρινίσεις για τη συνομιλία Τσίπρα -Καμμένου, διορθώνοντας τον πρωθυπουργό, “πηγές” του οποίου είχαν διαρρεύσει ότι «υπερεκτιμήθηκε η θέληση της Γαλλίας να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα».

Η διάψευση του κ.Καμμένου έρχεται μόλις μία ημέρα από τη διαρροή απο το “περιβάλλον” του κ.Κουβέλη, ότι στις 3 Μαϊου έρχεται στην Αθήνα, γαλλική αντιπροσωπεία για τη συζήτηση του θέματος.

Την ίδια στιγμή, ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν υπαρχει θέμα leasing αλλά κατασκευής των δύο φρεγατών στην Ελλάδα.

Το απόσπασμα απο την συνέντευξη του κ.Καμμένου έχει ως εξης:

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν – Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες» είπε συγκεκριμένα και ξεκαθάρισε πως «αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση».

Σχετικά με το ζήτημα αναβάθμισης των F-16 , ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των χρημάτων προς τις ΗΠΑ.

«Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 1,2 δισ. ευσταθούν αλλά υπάρχουν πάντοτε και σχετικές εκπτώσεις, οπότε το τελικό κόστος είναι στα συμφωνηθέντα πλαίσια του 1,1 δισ. Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις καταβολές προς τις ΗΠΑ και εκεί είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας καθώς κανένας δεν μπορεί να εκπονήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με την χώρα να έχει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις μέχρι το 2021» είπε ο κ. Καμμένος.

Όπως ενημέρωσε το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 φτάνει έως το 2028 και το πρώτο αεροσκάφος η χώρα μας σε περίπτωση συμφωνίας θα το παραλάβει σε δύο χρόνια.