Ο Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες για αλλαγή κλίματος στην επίσκεψη Γιούνκερ - Free Sunday
Ο Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες για αλλαγή κλίματος στην επίσκεψη Γιούνκερ

Ο Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες για αλλαγή κλίματος στην επίσκεψη Γιούνκερ

Η λήξη του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που έχει σήμερα στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα απο χθες Τετάρτη το απόγευμα.

Το επίσημο πρόγραμμά του ξεκινά στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και περίπου μία ώρα αργότερα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στις 13:00 ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων ενώ το απόγευμα στις 5.30μμ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα στηριχτεί στο αφήγημα της καθαρής εξόδου κυρίως μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στη Σόφια, όπου ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει το σχέδιο της ολιστικής ανάπτυξης.

Στις συζητήσεις θα εξεταστεί το πλαίσιο της εποπτείας μετά τη λήξη του προγράμματος και οι μηχανισμοί ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, όπως και η αύξηση των προσφυγικών ροών.