Η Μέρκελ εξακολουθεί να προσπαθεί να κρατήσει την Ευρώπη ενιαία - Free Sunday
Η Μέρκελ εξακολουθεί να προσπαθεί να κρατήσει την Ευρώπη ενιαία

Η Μέρκελ εξακολουθεί να προσπαθεί να κρατήσει την Ευρώπη ενιαία

«Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, παίρνοντας σαφή θέση κατά της Ευρώπης των πολλαπλών ταχυτήτων. 

 «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης», είπε η καγκελάριος, η οποία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία.

Η αναφορά της κ.Μέρκελ στις από κοινού συμφωνίες όλων των κρατών μελών, ερμηνεύεται ως μία έμμεση πλην σαφής έκκληση στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει γα τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει προχθές Τετάρτη ότι εάν δεν τις εκπληρώσει "θα όφειλε να φύγει από την ευρωζώνη".

«Η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε (η ελληνική οικονομία) να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση (η χώρα) δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση», υποστήριξε ο Σόιμπλε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η φωτογραφία από το εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ στις 10 Μαρτίου 2011 με τίτλο: Μπορεί η Μέρκελ να  κρατήσει την Ευρώπη μαζί;