Με κλειστά μαγαζιά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Τσίπρα στη Μυτιλήνη - Free Sunday
Με κλειστά μαγαζιά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Τσίπρα στη Μυτιλήνη

Με κλειστά μαγαζιά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται τον Τσίπρα στη Μυτιλήνη

Με κλειστά καταστήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχονται αύριο στην Μυτιλήνη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα κλείσει με ομιλία του το Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, το οποί ξεκινά σήμερα.

Οι φορείς της Λέσβου αλλά και ο Δήμος Σάμου, έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαχείριση των προσφυγικών ροών και αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο έχουν μετακινηθεί 21 διμοιρίες της αστυνομίας για την διασφάλιση της τάξης.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ήδη ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο οποίος καταβάλει προσπάθειες να μην γίνουν οι αυριανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ.Ρήγας σε συνεντεύξεις του κατηγόρησε τους φορείς που ανακοίνωσαν τις κινητοποιήσεις ότι “αδικούν” τον εαυτό τους και τους κάλεσε να επανεξετάσουν την απόφαση τους, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει ειδική μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων, μεγαλύτερη από ότι στα άλλα αναπτυξιακά συνέδρια.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και στην Χίο, όπου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου, για αύριο Πέμπτη, 3 Μαΐου έχει αποφασιστεί απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 11 το πρωί με μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. , που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε

Όπως αναφέρεται η απόφαση ελήφθη «διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση» ανταπόκρισης στα δύο κυρίαρχα αιτήματα των δύο νησιών: τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και άμεση αποσυμφόρησή τους από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.