Τσίπρας: Περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής - Free Sunday
Τσίπρας: Περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής

Τσίπρας: Περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περάσαμε οκτώ δύσκολα χρόνια και τώρα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής. Η χώρα, όμως, κατάφερε να σταθεί όρθια. Και όχι μόνον κατάφερε να σταθεί όρθια, αλλά το τελευταίο διάστημα πετύχαμε μια εξαιρετική δημοσιονομική εξισορρόπηση. Πλέον κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλει τι θα κάνουμε, διότι μπορούμε μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια μας, χάρη στις δικές μας δυνάμεις. Και σε λίγες ημέρες από σήμερα, σε λίγους μήνες, στο τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη και καθαρά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια, στην οποία οδηγήθηκε εξαιτίας μιας αλόγιστης διαχείρισης, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Σήμερα, όμως, χάρη στις θυσίες και τη δύναμη του ελληνικού λαού, μπορούμε να ατενίζουμε ξανά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Λήμνο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Λιβαδοχώρι, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πριν από μια εβδομάδα ήταν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να αποκρύψουν αυτή την παρουσία, γιατί ενδεχομένως να μην τους αρέσει η ιδέα ότι αυτή η χώρα καταφέρνει να ξανασταθεί στα πόδια της. Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, δημιουργούν την εδραιωμένη αισιοδοξία ότι μετά από οκτώ χρόνια μπορούμε να αισιοδοξούμε ξανά. Και πριν από δύο ημέρες, τα ίδια επανέλαβε και με ακόμη πιο ισχυρό τρόπο, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, στην Αθήνα».

«Όμως εγώ θέλω, κοιτώντας σας στα μάτια και με ειλικρίνεια, να σας πω ότι θα καταφέρουμε να βγούμε πράγματι από αυτή την περιπέτεια, όχι μόνον όταν τυπικά θα διαβαίνουμε την πύλη της εξόδου από τα προγράμματα, αλλά όταν –και γι΄αυτό δουλεύουμε με σχέδιο- αμέσως μετά θα μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, στήριξης και ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και εκείνων που επλήγησαν από την κρίση, καθώς επίσης και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα κάνει πράξη το όραμα για δίκαιη ανάπτυξη, διότι δεν αρκεί η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αλλά πρέπει τα οφέλη της ανάπτυξης να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο στην ελληνική κοινωνία, τόσο ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, όσο όμως και κατά μήκος και πλάτος της γεωγραφικής περιφέρειας της πατρίδας μας. Υπάρχουν περιφέρειες, οι οποίες υπήρξαν ευνοημένες από τα χρόνια της ανάπτυξης και άλλες αδικημένες. Και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, οι αδικημένες περιφέρειες υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες πληγές. Πρέπει, λοιπόν, εκεί να ρίξουμε το βάρος», πρόσθεσε.