Τσίπρας: Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού - Free Sunday
Τσίπρας: Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Τσίπρας: Θα δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

«Η παράταξη του κ. Μητσοτάκη είναι αυτή που έδιωξε στο εξωτερικό αυτούς τους ανθρώπους κι εμείς είμαστε αυτοί που θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου» είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι η ΝΔ καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Τα παιδιά του brain drain έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής του» ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για υποκριτική πρόταση από την πλευρά της ΝΔ.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος, ίσως της δυσκολότερης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας και στην αυγή μιας νέας εποχής, κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης η Ελλάδα, με σκληρή προσπάθεια και μετά από πολλές - και άδικες σε αρκετές περιπτώσεις - θυσίες του λαού μας, πατάει ξανά γερά στα πόδια της. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα των θυσιών, του ελληνικού λαού, διότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά τις αμαρτίες του παρελθόντος, αμαρτίες που δεν ήταν δικές τους, αμαρτίες που δεν προέκυψαν τυχαία, αμαρτίες για τις οποίες κάποιος πρέπει να φέρει την ευθύνη», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.