Μητσοτάκης: Τη συγκυρία σκεπάζει ένα σύννεφο τυφλής βίας - Free Sunday
Μητσοτάκης: Τη συγκυρία σκεπάζει ένα σύννεφο τυφλής βίας

Μητσοτάκης: Τη συγκυρία σκεπάζει ένα σύννεφο τυφλής βίας

Με φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της βίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη βία και την ανομία που επικρατεί.

«Τη συγκυρία σκεπάζει ένα σύννεφο τυφλής βίας» παρατήρησε στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, αλλά και στους βανδαλισμούς από αναρχικούς στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο, όχι μόνο να καταδικάσετε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια, απελευθερώστε τα κατειλημμένα κτήρια και δώστε τα στους πολίτες και τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες».

«Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν... Μωρό που μπουσουλάει, είπε ο κ. Τόσκας, ότι είναι ο Ρουβίκωνας, υποθέτουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να περπατήσει με στοργή και προδέρμ», τόνισε δηκτικά.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: «Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας».

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους, εσείς προσθέτατε πάντα ένα αλλά, όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και δέρναν τους δικούς μας βουλευτές... Μη με κοιτάτε έτσι αμήχανα, έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και το έκανε για να αποκρύψει την καθολική αποτυχία του στα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας.

Για τα ζητήματα της οικονομίας, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «καταστρέφετε συνειδητά την μεσαία τάξη. Είναι εντυπωσιακή η καταστροφή που επιφέρατε ειδικά στους συνεπείς φορολογούμενους, εξωθώντας τους στη φοροδιαφυγή» και πρόσθεσε ότι «το ολιστικό σχέδιο το ετοιμάσατε στα τυφλά, χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο, με κάποιες σωστές μεταρρυθμίσεις και με κάποιες ιδεολογικές εμμονές».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε ιδέα αν είναι δικό σας σχέδιο. Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση για ένα τολμηρό σχέδιο αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων. Έχω την εντύπωση ότι ο συγγραφέας του σχεδίου έκανε αγγαρεία» και τόνισε ότι «η έξοδος στις αγορές σε αυτή τη φάση μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο».

Συμφώνησε, δε, με το αίτημα της κ. Γεννηματά για εκλογές, λέγοντας ότι τις ζητά εδώ και τρία χρόνια και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει «επιτέλους το σωστό. Ο Ελληνικός λαός είναι σοφός, αφήστε τον να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα. Αξίζουμε καλύτερα και ο ελληνικός λαός σύντομα θα το αποδείξει στις κάλπες».