Τσίπρας: «Θα ήμουν ανόητος» αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές - Free Sunday
Τσίπρας: «Θα ήμουν ανόητος» αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές

Τσίπρας: «Θα ήμουν ανόητος» αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές

«Φρένο» στα περί πρόωρων εκλογών θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μετά από τη μεταξύ τους συνάντηση.

«Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια η κυβέρνηση θα έχει άλλον έναν χρόνο μπροστά της για να υλοποιήσει ένα έργο που δεν θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά θα είναι δικό της. Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να το ζήσω αυτό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση ευαίσθητη και κρίσιμη» διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά υπερασπιζόμενη τις εθνικές θέσεις. «Εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους» ανέφερε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία».

Υπογράμμισε ακόμη πως «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα ‘Μακεδονία’» για την ονομασία της γειτονικής χώρας θα είναι «μεγάλη νίκη».

«Είναι καιρός να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στoν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους, στο δημαρχείο.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια είπε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.

Πηγή: naftemporiki.gr