H Λέσχη Bildeberg συζητά για τον λαϊκισμό στην Ιταλία της Λέγκας και των 5 Αστεριών - Free Sunday
H Λέσχη Bildeberg συζητά για τον λαϊκισμό στην Ιταλία της Λέγκας και των 5 Αστεριών
Το ξενοδοχείο NH Lingotto, όπου θα διεξαχθούν μέχρι την Κυριακή, οι εργασίες της Λέσχης Bildeberg

H Λέσχη Bildeberg συζητά για τον λαϊκισμό στην Ιταλία της Λέγκας και των 5 Αστεριών

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα στο ξενοδοχείο ΝΗ Lingotto, στο Τορίνο της Ιταλίας οι εργασίες της 66ης συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου με κύριο θέμα την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και μάλιστα στην χώρα που έχει αποκτήσει πρόσφατα μια κυβέρνηση λαϊκιστικών κομμάτων.
Στις εργασίες παίρνουν μέρος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στη φετινή συνεδρίαση, ο χώρος πραγματοποίησης της οποίας, αποκαλύφθηκε την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας, θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Ολλανδίας. Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και τα υπόλοιπα από τη Βόρεια Αμερική.Εκτός από τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την διεθνή κοινότητα όπως η πρόκληση της ανισότητας, το μέλλον της εργασίας, η τεχνητή νοημοσύνη, το ελεύθερο εμπόριο, η αμερικανική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.