Μητσοτάκης: «Όχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στη συμφωνία - Free Sunday
Μητσοτάκης: «Όχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στη συμφωνία

Μητσοτάκης: «Όχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στη συμφωνία

«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι βγάζετε, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, η συμφωνία που φέρατε θα είναι χωρίς επιστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Είναι χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας σταματήσουμε και οι εκλογές να βάλουν ένα τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», ενώ επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα.«Θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι σε όλα όσα οι προκάτοχοί σας είπαν όχι», υπογράμμισε ενώ επεσήμανε πως η πρόταση δυσπιστίας ενεργοποιήθηκε από τη ΝΔ προκειμένου να τεθούν όλοι οι βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει. «Έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα. Όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Αν και δεν είναι εδώ να ακούσει. Έφυγε αμέσως. Αναρωτιέμαι γιατί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο καθένας ξεχωριστά ψηφίζοντας ναι βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χωρίς επιστροφή, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει» υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό εστίασε στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο. Λένε ότι διαφωνούν, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, ανέφερε. Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής, επέμεινε στην επίθεσή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.