Ο πρόεδρος του Euroworking group κατεβάζει τον πήχη της αισιοδοξίας για άμεση συμφωνία - Free Sunday
Ο πρόεδρος του Euroworking group κατεβάζει τον πήχη της αισιοδοξίας για άμεση συμφωνία

Ο πρόεδρος του Euroworking group κατεβάζει τον πήχη της αισιοδοξίας για άμεση συμφωνία

"Η Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες της", δηλώνει ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, λίγο πριν επισκεφθεί ο ίδιος τη χώρα μας, προκειμένου να συμμετάσχει στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οι μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια «μένουν στα χαρτιά», οι εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις «δεν είναι ενθαρρυντικές», οι στόχοι για την απασχόληση στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να γίνονται «ειλικρινώς σεβαστοί», διευκρίνισε ο κ.Βίζερ. 

Ο κύριος Βίζερ κάνει γνωστό ότι οι χειρισμοί Τσίπρα στις παροχές προς συνταξιούχους και νησιώτες επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο  προσεγγίζουν πλέον τη διαπραγμάτευση ορισμένοι παράγοντες, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει.

Καθιστά όμως σαφές ότι αντισταθμιστικά μέτρα μπορούν να θεσμοθετηθούν, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγουμένως θα έχουν ενδελεχώς εξεταστεί από τους θεσμούς, ώστε να έχει αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος, είπε ότι προηγείται η συμφωνία για τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ενώ δεν έδειξε να συμμερίζεται τις δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, λέγοντας ότι  «το Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι ήδη πολύ κοντά».