Ο Δ.Καμμένος προκαλεί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να του κάνουν πρόταση μομφής - Free Sunday
Ο Δ.Καμμένος προκαλεί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να του κάνουν πρόταση μομφής

Ο Δ.Καμμένος προκαλεί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να του κάνουν πρόταση μομφής

Να κάνουν πρόταση μομφής εναντίον του, προκαλεί την κυβερνητική πλειοψηφία, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου της βουλής.

«Όχι, δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία της Βουλής, θέλω να δω ποιοι θα γράψουν την πρόταση μομφής εναντίον μου, τι θα γράψουν και ποιοι θα την υπογράψουν», δήλωσε ο κ.Καμμένος ο οποίος μιλώντας στο Σκάι ανακοίνωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στην έκκληση Βούτση να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος γιατί για εκείνον πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.

Για την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ όταν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, είπε ότι δεν είχε τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και πως «δεν μπορεί να περιμένουν από εμένα να πάω με το κοπάδι».

Ο κ.Βούτσης έχει απευθύνει δημόσια έκκληση στον κ.Καμμένο να παραιτηθεί, λέγοντας ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής, τον είχε ενημερώσει ότι θα παραιτείτο από τη θέση του αντιπροέδρου μετά την ανεξαρτητοποίηση του, ωστόσο μετά μετέβαλε στάση.

«Όταν κάποιος δεν είναι σε ένα κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος του, τον καλώ δημοσίως να εκθέσει με άλλο τρόπο τις απόψεις του και να μην επιβαρύνει τη Βουλή με πολιτικού τύπου μομφή», είπε ο κ.Βούτσης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχόμενο πρότασης μομφής δεν θα εγείρει πολιτικά ζητήματα.

«Θα ξανακάνουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ξαναδούμε το θέμα», αποφεύγοντας να προσδιορίσει πότε θα προωθηθεί η πρόταση μομφής.