Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ ο Τσίπρας - Free Sunday
Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ ο Τσίπρας

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ ο Τσίπρας

Να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο το ΝΑΤΟ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σ φυλακές της Τουρκίας, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι με βάση τη συμφωνία είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, δήλωσε τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με αυτό το πλαίσιο. Τη συμφωνία με αυτό το πλαίσιο την εξέφρασε και στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό σημαίνει απόλυτη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για το ζήτημα και πως υπάρχει μια συμφωνία χωρίς "παραθυράκια".