Στο υπουργικό τον περίμεναν στη Ναυτικών Δοκίμων εμφανίστηκε ο Καμμένος - Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο - Free Sunday
Στο υπουργικό τον περίμεναν στη Ναυτικών Δοκίμων εμφανίστηκε ο Καμμένος - Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο

Στο υπουργικό τον περίμεναν στη Ναυτικών Δοκίμων εμφανίστηκε ο Καμμένος - Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο

Νέα σενάρια έχει πυροδοτήσει η σημερινή απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από το υπουργικό Συμβούλιο. Την ώρα που ο πρωθυπουργός προέβαλε σε ζωντανή σύνδεση τα τελευταία επιτεύγματα της διακυβέρνησης του και συγκεκριμένα τις ρυθμίσεις για το χρέος στο τελευταίο Eurogroup καθώς και τη λύση που συμφώνησε με τα Σκόπια ο Πάνος Καμμένος ήταν λίγα μέτρα πιο μακριά, στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής. 

Όταν τελικά εντοπίστηκε από δημοσιογράφους, συνεργάτες του έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις και«επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες», μετά από τις οποίες θα προσέλθει στο υπουργικό Συμβούλιο όπου μετά από την εισήγηση του πρωθυπουργού ακολούθησε η ενημέρωση των υπουργών για τα αποτελέσματα του Eurogroup από τους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη καθώς και για τη συμφωνία με τα Σκόπια από το Νίκο Κοτζιά.

Τελικά λίγη ώρα μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προσήλθε στην αίθουσα του υπουργικού Συμβουλίου αλλά επέλεξε να παραστεί με παραστεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπ. Αμυνας Φώτη Κουβέλη - στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2018 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 8:30 το πρωί

Εκτακτη συνένετυξη Τύπου αύριο στις 8:30 το πρωί θα παραχωρήσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όπως έγινε γνωστό απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη Τύπου θα αναφερθεί στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου όπου τα Σκόπια αναμένεται να λάβουν πρόσκληση ένταξης, όπως προβλέπει η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ που υπογράφτηκε στις Πρέσπες.

Κυβερνητικές πηγές: Ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο έσπευσαν να υποβαθμίσουν το θέμα μετά το θόρυβο που όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναφέροντας πως ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις υποχρεώσεις του και για την ενδεχόμενη απουσία του χαρακτηρίζοντας την απουσία του ως «δικαιολογημένη» και προσθέτοντας πως «Δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Υπενθυμίζεται, χθες, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση «όταν και αν έρθει η ώρα», επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό αν έρθει στη Βουλή ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης δήλωνε ότι «ναι, υπάρχει πιθανότητα να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κυβερνητική πηγή, μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, έσπευσε να διευκρινίσει πως ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απουσία του την οποία απέδωσε σε «σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες» του υπουργού Αμυνας.
 
«Δεν υπάρχει θέμα» κατέληγε η ίδια κυβερνητική πηγή θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απουσία του υπουργού Αμυνας από το υπουργικό συμβούλιο.
 
Υπενθυμίζεται, ότι μόλις χθες, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση «όταν και αν έρθει η ώρα», επαναλαμβάνοντας πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό αν έρθει στη Βουλή. 
 
Μόλις σήμερα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης δήλωνε ότι «ναι, υπάρχει πιθανότητα να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
 
 
Πηγή: Αφαντος ο Καμμένος από το υπουργικό -Πήγε όμως στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων | iefimerida.gr