Αθώοι 18 αστυνομικοί μετά από μηνύσεις Τσίπρα το 2011 - Free Sunday
Αθώοι 18 αστυνομικοί μετά από μηνύσεις Τσίπρα το 2011
Φωτογραφία από τα επεισόδια της 27ης Ιουνίου 2011 eurokinisssi.gr

Αθώοι 18 αστυνομικοί μετά από μηνύσεις Τσίπρα το 2011

Την απαλλαγή από κάθε κατηγορία για 18 άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις μετά από μηνύσεις για ακραία αστυνομική βία που είχε καταθέσει το 2011, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε το Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι μηνύσεις είχαν υποβληθεί την 1η Ιουλίου 2011 και αφορούσαν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της κυβέρνησης Παπανδρέου, τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποβάλει την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας ως πληρεξούσια δικηγόρος του.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και στην ετυμηγορία του οι 18 κατηγορούμενοι αστυνομικοί, κρίθηκαν αθώοι.

«Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ώς το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τούς γύρισαν την πλάτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.