Η Παπαχρήστου διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπ.δικαιοσύνης επικροτεί τον πρωθυπουργό.... - Free Sunday
Η Παπαχρήστου διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπ.δικαιοσύνης επικροτεί τον πρωθυπουργό....

Η Παπαχρήστου διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπ.δικαιοσύνης επικροτεί τον πρωθυπουργό....

Την υπεράσπιση του πρωθυπουργού απέναντι στις κριτικές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση, για τα συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου, ανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Πολύ σωστά έπραξε ο Πρωθυπουργός και αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες» ανέφερε ο κ Κοντονής

«Η Αριστερά είναι και προς τιμήν μας παραμένει η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης των όσων έχουν πράξει ή πολύ περισσότερο έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί ανηλεείς επιθέσεις την τελευταία περίοδο από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για μεταγωγή των δυο κρατουμένων της 17 Νοέμβρη σε αγροτικές φυλακές και επανέλαβε πως αυτές εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου που έχει εξαγγελθεί από τον Μάιο ώστε σταδιακά οι φυλακές Κορυδαλλού να καταστούν φυλακές υποδίκων.

«Είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού» είπε ο Υπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ οτι «έχει πάρει ένα ακροδεξιό κατήφορο» και ότι «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε»