Κυβερνητική συγχορδία κατά Στουρνάρα - Free Sunday
Κυβερνητική συγχορδία κατά Στουρνάρα
Ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στούρνάρας,παραδίδει στις 2 Ιουλίου στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση την ετήσια έκθεση της τράπεζας για την νομισματική πολιτική

Κυβερνητική συγχορδία κατά Στουρνάρα

Ιδιαίτερη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία υποστήριξε ότι το κόστος του τρίτου μνημονίου, ήταν αφάνταστα μεγαλύτερο από το κόστος που θα καταβαλλόταν για να κλείσει το δεύτερο.

Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενέταξε τις δηλώσεις του κ.Στουρνάρα στην προσπάθεια να δικαιώσει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στο facebook, Παύλος Πολάκης, στο ύφος της χυδαιότητας που τον διακρίνει, κάλεσε τον κ.Στουρνάρα να παραιτηθεί.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real Fm, είπε ότι ο κ.Σουρνάρας «προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει την δική του πολιτική πορεία ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου» και «πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών».

«Έχω την αίσθηση ότι πάρα πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών» είπε για τον Στουρνάρα, και υπενθύμισε ότι από τον Μάιο του 2014, όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, είχαν επισημάνει σε έκθεσή τους, ότι το δεύτερο πρόγραμμα είναι «αναντίστρεπτα εκτός πορείας» και δεν ήταν δυνατό να επιτευχθούν οι στόχοι του.

«Πρόκειται για ένα αφήγημα που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του κ. Στουρνάρα και πιθανόν του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου» που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση μίας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος παρέπεμπψε στον επίτροπο Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον οποίο το 2ο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε γιατί η τότε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.Επανέλαβε δε, τα όσα είχαν πει, τόσο ο κ. Μοσκοβισί όσο και ο κ. Νταϊσελμπλουμ, ότι ειδικά τα δύο πρώτα προγράμματα είχαν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες και όχι για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

Στην ανάρτηση του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει τον κ.Στουρνάρα μέρος του συστήματος που χρεωκόπησε τη χώρα και τον καλεί να παραιτηθεί, να φύγει και να μην ξαναμιλήσει.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!!!
Μια και σημερα όσο και αν στενοχωριέσαι ..

Δεν χρειαζόμαστε ούτε τις προβλέψεις σου ούτε τις συμβουλές σου !!
Η μοναδική σου προσφορά σε αυτή τη χώρα πλέον ,ειναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ...
Ανήκεις στο σύστημα που χρεωκόπησε τη χώρα ,στο σύστημα που την έβαλε στα μνημόνια και κατακρεούργησε μισθούς και δικαιώματα ,ενώ η ελίτ και Συ μαζί πλούτιζε ....
Αρκετά υπονομευσες ,ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ...», έγραψε χαρακτηριστικά.