Άτακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά την κατακραυγή για την μήνυση Βαξεβάνη - Free Sunday
Άτακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά την κατακραυγή για την μήνυση Βαξεβάνη

Άτακτη κυβερνητική υποχώρηση μετά την κατακραυγή για την μήνυση Βαξεβάνη

«Ιδιώτη», χαρακτήρισε τον εκδότη της εφημερίδας Ντοκουμέντο, Κώστα Βαξεβάνη, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη,απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία, εκαλείτο ο πρωθυπουργός να δώσει εντολή να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, την οποία είχε μηνύσει ο κ.Βαξεβάνης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη έχει ως εξής

«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Ουσιαστικά, μπροστά στην κατακραυγή που προκλήθηκε, η κυρία Γεροβασίλη δεν υιοθετεί την μήνυση του εκδότη, το δημοσίευμα του οποίου για τον ανιψιό του κ.Μητσοτάκη, είχε υιοθετήσει πλήρως το Μαξίμου.

Στην απάντηση του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ, χαρακτήρισε τον κ.Βαξεβάνη, «βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης» και υπενθύμισε ότι απόπειρα σύλληψης εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει σημειωθεί στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ, έχει ως εξής:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης», ανταπάντησε. «Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».Και προς επίρρωση του ισχυρισμού τους παρέπεμψαν την κ. Γεροβασίλη σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και στο οποίο, όπως ανέφεραν, «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Υπενθυμίζεται όι χθες το απόγευμα, δυο φορές, αστυνομικοί αναζήτησαν την κυρία Ζαχαράκη στα γραφεία της ΝΔ, αλλά δεν ήταν εκεί.

Όταν η κυρία Ζαχαράκη επέστρεψε στα γραφεία, δεν επανεμφανίστηκαν, μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και αποχώρησε.