Επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ομιλία Τσίπρα - Free Sunday
Επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ομιλία Τσίπρα

Επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ομιλία Τσίπρα

Πέντε περίπου ώρες κράτησαν τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες όρμηξαν πάνω σε αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες επί της Τσιμισκή με Γούναρη.

Αφού απείλησαν τις γυναίκες που βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου, το έσπασαν και έγραψαν πάνω στο καπό. Οι γυναίκες μετά την επίθεση βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο κέντρο της πόλης, όπου καταστροφές σημειώθηκαν σε καταστήματα και άγνωστοι έβαλαν φωτιές και σε κάδους.
Η ευρεία χρήση χημικών άδειασε τις καφετέριες στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης όπου οι θαμώνες βρεθηκαν αντιμέτωποι με χημικά και έτρεχαν να φυγαδευτούν.
Από τα επεισόδια τουλάχιστον μία γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών ενώ ένα ακόμη άτομο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο πιθανότατα αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές. 

Αργά το βράδυ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παρέμενε για πολύ ώρα αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.Η ατμόσφαιρα στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ήταν για αρκετή ώρα αποπνικτική.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό ΚέντροOι συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων και εικονοληπτών.