Δια «κύκλων» διαψεύδει και ο Σαββίδης τους New York Times - Free Sunday
Δια «κύκλων» διαψεύδει και ο Σαββίδης τους New York Times

Δια «κύκλων» διαψεύδει και ο Σαββίδης τους New York Times

Αναμάσημα των παλαιότερων δημοσιευμάτων, χαρακτήρισαν «κύκλοι του Ιβάν Σαββίδη» με σχόλιο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το άρθρο των New York Times που ανάφερε ότι ο επιχειρηματίας λειτουργούσε για λογαριασμό της Ρωσίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ,

Οι ίδιοι «κύκλοι» έκανα λόγο για ανυπόστατο δημοσίευμα χωρίς ύπαρξη στοιχείων που να τεκμηριώνουν τα όσα επικαλείται:

«Κύκλοι του Ελληνορώσου επιχειρηματία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας και επικαλέστηκαν παλαιότερη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, καθώς, όπως υποστήριζαν, το δημοσίευμα των ΝΥΤ δεν λέει κάτι παραπάνω, ή άλλο, από όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν και «πρόκειται για αναμάσημα» παλαιότερων δημοσιευμάτων «τα οποία είναι ανυπόστατα, χωρίς ύπαρξη στοιχείων που να τεκμηριώνουν όσα επικαλούνται». αναφέρει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι οι υπηρεσίες των ΗΠΑ μεταβίβασαν διά του πρέσβη τους στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο Μέγαρο Μαξίμου φάκελο με πληροφορίες από υποκλαπείσες συνομιλίες, που υποδεικνύουν ρωσικό «δάκτυλο» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μέσω υποκλοπών αποδεικνύουν εμπλοκή του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, σύμφωνα με τους «New York Times», ο φάκελος με τα στοιχεία κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που οδήγησε στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT», είχαν δηλώσει χθες κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.