Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης να μιλάμε λιγότερο - Free Sunday
Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης να μιλάμε λιγότερο

Τσίπρας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης να μιλάμε λιγότερο

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια ομιλία του στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έλεγα, μακάρι και στον τομέα ευθύνης των διαρκώς κινδυνολογούντων και ασκόπως πολιτικολογούντων να μην υπήρχαν αναταράξεις, απολύτως αναντίστοιχες με την εκπληκτικά θετική πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Για αυτό καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτό τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε. Όχι όταν δεν πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι πάντα, ταυτισμένη στη λαϊκή συνείδηση με το διαρκή αγώνα, τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση», ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι «από την 21η Αυγούστου και έπειτα, ανοίξαμε μια νέα σελίδα. Με στόχο να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα, της ισότητας, της ισονομίας, δεν είναι ουτοπία».

«Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος μάλιστα σε «νεοφιλελεύθερη δυστοπία του 10%».

«Στο πεδίο του κοινωνικού κράτους διεξάγεται μια κρίσιμη ιδεολογική μάχη. Αυτό το κράμα νεοφιλελεύθερου ελιτισμού και ακροδεξιού μισανθρωπισμού που βρίσκεται απέναντί μας, δίνει μια  διαρκή μάχη για την παράδοση των πάντων στο πεδίο της αγοράς», τόνισε συγκεκριμένα

«Η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση, είναι μια διαρκής, ανοιχτή πρόκληση ιστορικών διαστάσεων, διότι η Αριστερά ήταν είναι και θα είναι πάντα, ταυτισμένη στη λαϊκή συνείδηση με το διαρκή αγώνα, τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση».

Παράλληλα, τόνισε ότι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει «για πρώτη φορά το δικό της σχέδιο προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως οι άλλες χώρες».

4583607

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της νομοθέτησης» τον παρεμβάσεων που είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη «μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% για τους πολλούς στα επόμενα δύο έτη», τη «γενναία μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων», την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, και πανεπιστημιακούς, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και Κοινωνικές Επιχειρήσεις και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά ως τις «πρώτες άμεσες παρεμβάσεις».

Επίσης, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και την «εκπληκτικά θετική πορεία των θεμελιωδών μεγεθών» της, τόνισε ότι «όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτό το τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει».

Αναφερόμενος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο της πΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Δεν θα υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στην ΕΕ και σε άλλες δυνάμεις όπου συμμετέχει η Ελλάδα», τόνισε ο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», αλλά πυλώνας σταθερότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυτή που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, που λύνει προβλήματα δεκαετιών και αναβαθμίζει το διεθνή ρόλο της χώρας, θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία».

Μάλιστα, προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ασκήσει το δικαίωμά του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. «Να μετρήσουμε εκεί, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», σχολίασε συγκεκριμένα. Λίγο αργότερα μάλιστα ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Σχετικά με της επερχόμενες Ευρωεκλογές τόνισε ότι πρόκειται για μάχη «ταυτοτικού χαρακτήρα, για την Ευρώπη και το μέλλον της».

Αναφερόμενος στην ψήφο των ελλήνων πολιτών στις Ευρωεκλογές, τόνισε ότι η ΝΔ «κρατά ψηλά και τη σημαία του νεοσυντηρητισμού και του ακροδεξιού φανατισμού».

«Είναι λοιπόν σαφές, ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αν στην Ελλάδα ψηφίσεις Μητσοτάκη, στην Ευρώπη θα βγει ο Όρμπαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «από την πλευρά της Αριστεράς, δεν είναι η ώρα ούτε για παράλληλους μονολόγους, ούτε για φθηνούς βοναπαρτισμούς» και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις σε «επαγρύπνηση».

Μάλιστα, απευθύνθηκε απευθείας στους ευρωπαίους Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουν: «Ή θα συνεχίσουν την συντηρητική τους μετάλλαξη και άρα θα γίνουν χαλάκι για την άνοδο της ακροδεξιάς. Ή θα τιμήσουν τις ιστορικές τους ρίζες και θα δώσουν τη μάχη στο πλάι των προοδευτικών δυνάμεων».

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον, χάρη στην απλή αναλογική «πλέον, υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών και ανοίγεται πεδίο για ουσιαστικές προγραμματικές συγκλίσεις», τονίζοντας ότι μπαίνει έτσι τέλος «στη μονοκρατορία του ενός».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει «συνδυασμούς και υποψηφίους με ριζοσπαστικό και αριστερό πρόσημο» και να αναζητήσει «συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με συνδυασμούς και υποψηφίους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου». 

Τέλος, αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές που, όπως τόνισε θα γίνουν σε έναν χρόνο από σήμερα, οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν αν θέλουν «την Ελλάδα που με ορίζοντα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, μετατρέπεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ή την Ελλάδα που γυρίζει πίσω στα ρουσφέτια, στην κλεπτοκρατία και τους ημέτερους».