Προχωρούν μαζί αλλά ο Τσίπρας διαρρέει ότι δεν τον χρειάζεται... - Free Sunday
Προχωρούν μαζί αλλά ο Τσίπρας διαρρέει ότι δεν τον χρειάζεται...

Προχωρούν μαζί αλλά ο Τσίπρας διαρρέει ότι δεν τον χρειάζεται...

Συνάντηση με τον Π. Καμμένο είχε χθες στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός έτσι ώστε να δοθούν εξηγήσεις για να κατευναστεί η ένταση ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι με στόχο να στείλει το μήνυμα πως η κυβέρνηση προχωρεί ενωμένη προς την υλοποίηση του έργου της, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός το Σάββατο, όταν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση του νομοθετικού έργου που θα έρθει στη Βουλή.

Κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζουν βέβαιη τη δυνατότητα του κ. Αλ. Τσίπρα να «περάσει» από την ελληνική Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συγκεκριμένη δήλωση από τη μία απαξιώνει την πρόθεση Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση αν έλθει στη βουλή η συμφωνία και από την άλλη ενισχύει τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, ο οποίος προσπαθεί να περάσει την αλλαγή του συντάγματος στην βουλή.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στη Βουλή και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αναμένεται να είναι ο προϋπολογισμός του 2019 και τα βήματα που θα ακολουθηθούν για τη νομοθέτηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.