Κοτζιάς: Αθλιότητες τα περί μυστικών κονδυλίων - Free Sunday
Κοτζιάς: Αθλιότητες τα περί μυστικών κονδυλίων

Κοτζιάς: Αθλιότητες τα περί μυστικών κονδυλίων

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης του ΥΠΕΞ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες τα περί αδιαφάνειας στη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων.

Ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε εκτενή περιγραφή των πεπραγμένων του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή όπως είπε που του έκανε να μετρηθεί τα προβλήματα της Εξωτερικής Πολιτικής.

«Κύριε πρωθυπουργέ η χώρα κάτω από την ηγεσίας σας κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ανυποληψία. Η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έκανε μια δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, έχοντας στρατηγική και συγκροτώντας συμμαχίες», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Σκοπίων μίλησε για «ένα βήμα μπροστά» και ευχαρίστησε δημοσίως τους κ. Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της χθεσινής ψηφοφορίας.

«Ζω το παράδοξο να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής», σχολίασε επίσης ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στο χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη μέχρι τώρα πορεία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι αποκρούστηκαν τα όσα λέγονταν περί διεθνούς διπλωματίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των απόρρητων κονδυλίων ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε διαφανή την όλη διαδικασία και αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες μίλησε για «αθλιότητες που πιστοποιούν ότι σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας λείπει η σοβαρότητα». 

Τέλος ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια, κάνοντας λόγο για «σημαντική πολιτική επέκταση της κυριαρχίας της χώρας για πρώτη φορά από τότε που πήραμε τη Δωδεκάνησο», και σημείωσε ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα.
 
Ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης από τα Διαπόντια μέχρι τα Αντικύθηρα, και περιέγραψε τα βήματα που όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί - να κλείσουν οι κόλποι, να φτιαχτούν οι γραμμές βάσης και με βάση αυτό να γίνει η επέκταση στα 12 μίλια.