O Τσίπρας έταξε προσλήψεις στο Δημόσιο: Θα προκηρυχθούν άμεσα 10.000 θέσεις - Free Sunday
O Τσίπρας έταξε προσλήψεις στο Δημόσιο: Θα προκηρυχθούν άμεσα 10.000 θέσεις

O Τσίπρας έταξε προσλήψεις στο Δημόσιο: Θα προκηρυχθούν άμεσα 10.000 θέσεις

Για προεργασία που κράτησε τουλάχιστον ενάμισι χρόνο ώστε να προκύψει η συμφωνία που ανακοινώθηκε με την Εκκλησία μίλησε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις στη θέση των κληρικών που θα τεθούν εκτό δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνει, μάλιστα, η προκήρυξη των θέσεων εντός του 2019.

Ο κ.Τσίπρας όμως, περιέγραψε και ένα εκλογικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επίτευξη κυβερνητικής αυτοδυναμίας με ποσοστό μικρότερο του 44%, ενώ υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 - την τελευταία μέρα της συνταγματικής πρόβλεψης. Μάλιστα έσπευσε να προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Οπως είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της, παρότι ο κ.Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπεραπίσθηκε για μια ακόμη φορά ως καλή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων. 

Ερωτηθείς για το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο και αν τελικά ο κ.Καμμένος είχε καταγγείλει χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος, ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, ενώ υποστήριξε ότι δεν θυσίασε τον υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά εκείνος επέλεξε την παραίτηση. Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι επέτρεψε στον κ.Κοτζιά την ημέρα της παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών να μιλήσει για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αλλάξει «τακτική, αλλά όχι στρατηγική» λέγοντας ότι θα ενημερωθούν τα κόμματα και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα επέκτασης όπου προβλέπει το διεθνές δικαίο».

Ο πρωθυπουργός όμως, έσπευσε να προσχωρήσει ουσιαστικά στο δόγμα Πολάκη (να φυλακισθούν ορισμένοι για να κερδίσουμε ξανά τις εκλογές), υποστηρίζοντας ότι ήταν διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μίλησε για «δυσάρεστο γεγονός» αναφερόμενος στην εκτέλεση Κατσίφα στην Αλβανία, ενώ πίσω από την ανομία στα πανεπιστήμια, ο κ.Τσίπρας διέγνωσε προσπάθεια ορισμένων να υποβαθμισθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια για να δημιουργηθούν ιδιωτικά.