Μετά τις προσλήψεις, έρχονται και τα ...σχέδια προσλήψεων - Free Sunday
Μετά τις προσλήψεις, έρχονται και τα ...σχέδια προσλήψεων

Μετά τις προσλήψεις, έρχονται και τα ...σχέδια προσλήψεων

Νομοσχέδιο με πλάνο προσλήψεων τετραετίας ετοιμάζει να καταθέσει στη βουλή το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με στόχο να έχει γίνει νόμος του κράτους, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί σε διαβούλευση την Δευτέρα και σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις αρχής γενομένης από αυτόν τον Ιανουάριο τα υπουργεία θα αποστέλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επικαιροποιημένα τετραετή σχέδια στρατηγικού σχεδιασμού για τις ανάγκες σε προσλήψεις.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», στα σχέδια θα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού, το σύνολο των υφισταμένων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων, αλλά και οι ανάγκες σε πρ+οσλήψεις για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και τις ανεξάρτητες αρχές. Εν συνεχεία, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο  προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο θα υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο, εντός του Σεπτεμβρίου, τα υπουργεία θα καταρτίζουν σε συνάρτηση με τον στρατηγικό σχεδιασμό τετραετίας, καταστάσεις με τα αιτήματά τους για τις ετήσιες προσλήψεις τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού.
Στις καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση των αναγκών, η χρονική διάρκεια της απασχόλησης, το ύψος της δαπάνης και ο τρόπος κάλυψής της. Οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη, ως δικλίδα ασφαλείας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, που θα προβλέπει ότι θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις εκτός ετήσιου σχεδιασμού σε έκτακτες περιπτώσεις.
Τόσο το τετραετές όσο και ετήσιο πλάνο προσλήψεων, θα διασυνδέονται και με το ενιαίο σύστημα κινητικότητας.