Ούτε τους βουλευτές δεν έπεισε ο Πάνος Καμμένος - Free Sunday
Ούτε τους βουλευτές δεν έπεισε ο Πάνος Καμμένος

Ούτε τους βουλευτές δεν έπεισε ο Πάνος Καμμένος

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία ανέβαλε τη λήψη των σχετικών αποφάσεων έως ότου διευθετηθούν οι διαδικασίες στη Βουλή της ΠΓΔΜ καθώς η προσπάθεια του Πάνου Καμένου να αποσπάσει την έγκριση των βουλευτών του ώστε να αποσυρθούν από την κυβέρνηση δεν ευοδώθηκε με επιτυχία.

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Π. Καμμένος φέρεται να ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη βουλευτών του, να ενημερώσει τον πρωθυπουργό (όταν συναντηθεί μαζί του , κάτι που με τη σειρά του εξαρτάται από την  ολοκλήρωση των διαδικασιών στα Σκόπια) ότι αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς των ΑΝΕΛ,

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης, ενώ το ίδιο φέρεται να έπραξαν και οι Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Κ. Κατσίκης.

Ωστόσο, τέσσερις βουλευτές (Μαυραγάνης, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης και Ζουράρις) φέρεται να απάντησαν αρνητικά, επικαλούμενοι ωστόσο κυρίως ...διαδικαστικούς λόγους, λέγοντας δηλαδή ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με δεδομένο ότι από αυτή απουσίαζαν οι κυρίες Κουντουρά - Χρυσοβελώνη.

«Δεν νομίζω να έχουμε κάτι σήμερα από τα Σκόπια, ώστε να συνεχίσουμε εδώ» φέρεται να δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση των κρίσιμων διεργασιών.

Και εξήγησε: «Στη γειτονική χώρα υπάρχουν διαδοχικές ψηφοφορίες. Αλλάζουν συνεχώς τα κείμενα στις τροπολογίες και συνεπώς θα πρέπει να δουν (σ.σ. οι Σκοπιανοί βουλευτές) το τελικό κείμενο».

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ ήταν λακωνικός: «Μην ανησυχείτε, όλα θα γίνουν». Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν ισχύουν τα περί ψήφου κατά συνείδηση (όσον αφορά ενδεχόμενη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης).

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στην προγραμματισμένη για απόψε, τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό «STAR».

«Η μόνη διαφορά μας στη κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.