Εκτός ΑΝΕΛ η Κουντουρά, ένταξη εξετάζει ο Φωκάς - Free Sunday
Εκτός ΑΝΕΛ η Κουντουρά, ένταξη εξετάζει ο Φωκάς

Εκτός ΑΝΕΛ η Κουντουρά, ένταξη εξετάζει ο Φωκάς

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, ετέθη η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Ο κ.Καμμένος ανακοίνωσε την απόφαση του με ανάρτηση του στο twitter, μετά τη σημερινή δήλωση της κ.Κουντουρά, η οποία έκανε γνωστή την πρόθεση της να υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ομως την ίδια στιγμή, ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητος, Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Πάνο Καμμένο για την παραίτησή του. δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. 

«Είναι προς τιμήν του που παραιτήθηκε από υπουργός. Μπορεί να μην παραιτήθηκε για αύξηση της φορολογίας αλλά όταν μιλάμε για εθνικό θέμα δεν υπολογίζεις θέσεις και αξιώματα», είπε ο κ.Φωκάς.

«Πρέπει να συνεργαστούμε οι Μακεδόνες βουλευτές. Δεν μιλάμε για συνεργασία σε κοινοβουλευτική ομάδα αλλά για πραγματική συνεργασία με όλους τους βουλευτές που είναι απέναντι στη συμφωνία. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πολύ σωστά είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν πρέπει να περάσει η Συμφωνία με κάτω από 180 βουλευτές» είπε ο κ.Φωκάς.

Σχολιάζοντας, τους βουλευτές που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση, ο κ. Φωκάς είπε:

«Είναι ντροπή θα γραφτούν τα ονόμάτα τους με μαύρα γράμματα στην ιστορία. Έστω και την τελευταία στιγμή να σκεφτούν τι είναι σωστό. Να σταματήσουν να λένε παραμύθια στον εαυτό τους, να ρωτήσουν κάποιον καθηγητή από τη Μακεδονία να τους πουν για την ιστορία. Ας παραιτηθούν από την έδρα τους, ας πάνε σπίτι τους να μην ψηφίσουν την κάκιστη αυτή συμφωνία».