Διαλύεται η Κ.Ο των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος - Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων - Free Sunday
Διαλύεται η Κ.Ο των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος - Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων

Διαλύεται η Κ.Ο των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος - Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ως προς την δυνατότητα να αναγνωρίζονται στη Βουλή Κοινοβουλευτικές Ομάδες με πέντε βουλευτές, που ένας ή περισσότεροι εξ αυτών δεν είχε/είχαν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Αύριο στις 9:30 το πρωί και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια για την ένταξη της Β.Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για ενημέρωση και λήψη απόφασης. Έτσι αν ο κ. Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου με την έναρξη της συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό η Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ να διαλυθεί αμέσως και ο εισηγητής της να μην έχει δικαίωμα τοποθέτησης στην Ολομέλεια.

Βούτσης: Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση 

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτο τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση».

Ο κ. Βούτσης είπε πως θεωρητικά έως αύριο μπορεί να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ όλοι οι βουλευτές που έχουν αποχωρήσει, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ως μήνυμα στον Πάνο Καμμένο ότι εάν αύριο δεν διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο θα μπορούσε ενδεχομένως να διασώσει την Κ.Ο των ΑΝΕΛ επιδιώκοντας την επιστροφή ενός εκ των τριών νυν ανεξάρτητων που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, δηλαδή τους κ. Νίκο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καμμένο και Γιώργο Λαζαρίδη.

Καμμένος: Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα -Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Ο Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο twitter, κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνησης αποστασίας των αχάριστων» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων». 

Η γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής στα συνημμένα έγγραφα παρακάτω:

Συνημμένα αρχεία: