Ν. Φίλης: Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη - Free Sunday
Ν. Φίλης: Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη

Ν. Φίλης: Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγυήσεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» είπε ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6.

«Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη», ανέφερε ο 

κ. Φίλης.

Ερωτώμενος σχετικά με την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον κ. Στουρνάρα που φέρεται να έκανε ο κ. Πολάκης, ο κ. Φίλης απάντησε: «Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανέναν, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Όσον αφορά, τέλος, την διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με τη συμμετοχή Μωραΐτη-Τόλκα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ζωή του τόπου δεν συγκλίνει προς το κέντρο. Τα πρόσωπα έχουν τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους αλλά τα πρόσωπα αυτά δεν καθορίζουν την πολιτική των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται σχέδιο αμφίπλευρης διεύρυνσης του προοδευτικού πόλου».