Δυσαρέσκεια για τον Πολάκη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Δυσαρέσκεια για τον Πολάκη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρέσκεια για τον Πολάκη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΥΓΗ πήρε σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών τη σκυτάλη των προειδοποιήσεων στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη με άρθρο του Ανδρέα Πετρόπουλου με τίτλο «Το θέμα Παύλο είναι…», αναφέρεται στο περίφημο δάνειο των 100.000 ευρώ.

«Αν είναι υπαρκτό» σημειώνει ο αρθρογράφος «αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 2000 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Ή το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;.

Τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Προφανώς -σε ένα νόμιμο δάνειο- δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες.

Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το «σύστημα».

Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους ‘με την γλώσσα που καταλαβαίνουν’, τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…».