Κομματική κινητικότητα γύρω από τον Τσακαλώτο στον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Κομματική κινητικότητα γύρω από τον Τσακαλώτο στον ΣΥΡΙΖΑ

Κομματική κινητικότητα γύρω από τον Τσακαλώτο στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία προσπάθεια να αποσυνδέσουν την χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Υπουργείο Οικονομικών, αποδύονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν κι ενώ σήμερα, συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με θέμα τις ευρωεκλογές.

 

Οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν, με χιουμοριστική διάθεση πάντως, ότι το μενού της συνάντησης ήταν οι εκλογές, αλλά τέτοιου είδους κινητικότητα, δεν φαίνεται να σχετίζεται ιδιαιτέρως με αμιγώς κυβερνητικά θέματα και μάλλον προδίδει πολιτικές διεργασίες.

Η κυρία Θεανώ Φωτίου απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά με την συνάντηση ή και για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών για τον οποίο ρωτήθηκε, λέγοντας: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, που ρωτήθηκε αν είναι έτοιμοι στο υπουργείο του και για βουλευτικές εκλογές, απάντησε κατά την αναχώρησή του, μπαίνοντας στο ίδιο ασανσέρ με την κυρία Φωτίου: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;»!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών και άρα έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά και έχει διατυπώσει την «οδηγία» να προετοιμάζονται για οποιαδήποτε εξέλιξη.Άλλες πληροφορίες, καθόλα έγκυρες, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να επαναφέρει τη λίστα στις ευρωεκλογές, ως μέσο που ένα μέτρο που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα (όπως εκτιμούν) στη ΝΔ, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής.

 

Στο μεταξύ εκείνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου είναι να προχωρήσει η λεγόμενη «γέφυρα», η συνεργασία δηλαδή με κεντροαριστερές δυνάμεις, ιδίως με αυτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ικανοποιημένη από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ακροατήριο και στο χώρο που παλαιά καταγραφόταν ως «σημιτικός», πέρα δηλαδή από το πεδίο των παπανδρεϊκών και άλλων δυνάμεων που ήδη τροφοδοτούν το κυβερνητικό στρατόπεδο με στελέχη. Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η εισροή στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς θα συνεχιστεί σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την κινητικότητα στην κορυφή.