Τους νυν ευρωβουλευτές, πρώην υπουργούς του και λίγη Γέφυρα βάζει ο Τσίπρας στο ευρωψηφοδέλτιο - Free Sunday
Τους νυν ευρωβουλευτές, πρώην υπουργούς του και λίγη Γέφυρα βάζει ο Τσίπρας στο ευρωψηφοδέλτιο

Τους νυν ευρωβουλευτές, πρώην υπουργούς του και λίγη Γέφυρα βάζει ο Τσίπρας στο ευρωψηφοδέλτιο

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με διαρροές, από το κόμμα, κεντρικό ζήτημα παραμένει η συγκρότηση του λεγόμενου προοδευτικού πόλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλην των τριών νυν ευρωβουλευτών, Δ. Παπαδημούλη, Στ.Κούλογλου και Κ.Κούνεβα, θα ανακοινωθούν οι βουλευτής και πρώην υπουργός, Π. Κουρουμπλής, η υποψηφιότητα του οποίου έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο μετά την αποχώρηση του απο την κυβέρνηση, ο επίσης πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση, η οποία συμμετέχει στη ΓΕΦΥΡΑ.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η ρύθμιση με την οποία θα μπορούν να κατέλθουν στις ευρωεκλογές η κ. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης χωρίς να παραιτηθούν από βουλευτές, γεγονός που θα απειλούσε την πλειοψηφία των 151 της κυβέρνησης

Οι σημερινές ανακοινώσεις άλλωστε χαρακτηρίζονται από πηγές ως «προσεκτικές», καθώς οι κινήσεις με Τόλκα και Μωραίτη θεωρήθηκαν αδέξιες και δεν έφεραν μέχρι τώρα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ττα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ProgressiveCaucus), στην οποία ανήκει ο κ. Παπδημούλης, έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων για την προεδρία της Επιτροπής, Νίκο Κούε και Βιολέτα Τόμιτς (Αριστερά), Φρανς Τίμερμανς (Σοσιαλιστές), Μπας Έικχουτ και Σκα Κέλερ (Πράσινοι), να μοιραστούν τις πολιτικές τους προτεραιότητες πάνω σε 10 σημεία που η Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει, ζητώντας απαντήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, για την εκκίνηση ενός διαλόγου και προοδευτικών συγκλίσεων.