Ζημιά για την κυβέρνηση από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα βλέπει ο Κοντονής - Free Sunday
Ζημιά για την κυβέρνηση από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα βλέπει ο Κοντονής

Ζημιά για την κυβέρνηση από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα βλέπει ο Κοντονής

Ζημιά στην κυβέρνηση προκαλούν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος διευκρίνισε ότι είχε τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αλλά δεν τις προώθησε για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση, σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον την προεκλογική περίοδο.

Ο κ,Κοντονής υποστήριξε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς όπως ανέφερε, οι προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής την δεσμεύουν και δεν μπορούν να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές, αναφέροντας μια σειρά από επίμαχες διατάξεις και προτεινόμενες αλλαγές, όπως αυτές για τις ποινές σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο κ.Κοντονής είπε ότι ο ίδιος πρότεινε την σύσταση νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, με άλλα μέλη, καθώς όπως τόνισε, στο υφιστάμενο πόρισμα – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – σε μεγάλο βαθμό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.Στην ίδια συνέντευξη, ο κύριος Κοντονής υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαίροντας το έργο του ως επιστήμονα και ως πολιτικού και αποδίδοντας σε σκοπιμότητες την υπερ-προβολή ορισμένων θέσεων του.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis, ο κ. Κοντονής είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε ως «πολυδαίδαλη, με διεθνείς απολήξεις και εμπλοκή χιλιάδων γιατρών του ΕΣΥ».