Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι - Free Sunday
Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησαν τουρκικά μαχητικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο προχώρησε σε χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά.

Έστειλε μήνυμα ότι «χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα» και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει καμία γωνιά της πατρίδας που δεν θα υπερασπιστούμε και δεν θα προστατεύσουμε, μέσα από την κοινωνική πολιτική και το αξιόμαχο του στρατού μας. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας» σημείωσε και κάλεσε του γείτονες «να καταλάβουν ότι μόνο η συνεργασία έχει προοπτική όχι οι ψευτομαγκιές και όχι οι επιθέσεις χωρίς νόημα».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που θέλει την ειρήνη, ωστόσο, «αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα υπολογίσιμη και καλώντας την Τουρκία να προχωρήσει σε πραγματικά βήματα στον δρόμο της φιλίας.