Αλ.Τσίπρας: Κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες - Free Sunday
Αλ.Τσίπρας: Κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες

Αλ.Τσίπρας: Κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες

Η ιδιαίτερα θετική δυναμική των πρώτων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στο επίκεντρο της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής ενώ, ο ίδιος, σύμφωνα με κομματικές πηγές, επικεντρώθηκε και στην αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα. 

«Η μαζική προσέλευση στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης, αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων» δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Αλ.Τσίπρας, σημείωσε ότι θα αναδειχτούν τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων.

«Τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη, και το αν ο πιστός φίλος του Κ.Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ.Βέμπερ, θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς»..

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε».