Βέμπερ: Όταν θα ξαναέρθω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός - Free Sunday
Βέμπερ: Όταν θα ξαναέρθω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός

Βέμπερ: Όταν θα ξαναέρθω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ξεκίνησε επίσημα από την Αθήνα την εκστρατεία του πριν από τις Ευρωεκλογές.

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του είναι «η δύναμη του εμείς» και στην ομιλία του δεν παρέλειψε να εξαπλύσει οξύτατη επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαικισμού που όπως σημείωσε πρέπει να ηττηθούν παντού στην Ευρώπη.

“Μάνφρεντ είμαστε δίπλα σου” δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςκλείνοντας την τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο χαρακτήρισε αληθινό Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας.

Τασσόμενος απέναντι στον λαϊκισμό και στα άκρα, ο Βαυαρός πολιτικός επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή», τόνισε και εκθείασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», εκτίμησε.

Με τον πρόεδρο της ΝΔ και με το ΕΛΚ, όπως τόνισε, «μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ψήφιζε κατά των συμφωνιών ελεύθερων εμπορίου. Για αυτό δε δημιούργησε θέσεις εργασίας. Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα υπάρξουν στην Ευρώπη πέντε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας», είπε.

Ο κ. Βέμπερ έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της παρέμβασης του ΕΛΚ κατά την τελευταία δύσκολη δεκαετία και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει «να χτίζει το μέλλον της Ευρώπης. Στην εμπιστοσύνη στηρίζεται η σχέση μας. Η Ευρώπη του σήμερα εδραιώθηκε από τους Χριστιανοδημοκράτες αυτής της Ηπείρου», είπε, συμπληρώνοντας ότι το τρέχον έτος «παλεύουμε κατά των εθνικιστών, που θέλουν να καταστρέψουν το όραμα της Ευρώπης. Θα μας βρουν απέναντί τους», σημείωσε χειροκροτούμενος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν εστίασε σε τρεις πυλώνες, τη δυνατή, την έξυπνη και την ευγενή Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε τη βούλησή του να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. «Εάν θέλουμε να δείξουμε ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας πρέπει να ξεδιπλώσουμε πιο γρήγορα την ομπρέλα της Frontex», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης καταπολέμησης της τρομοκρατίας. 

Μητσοτάκης: Θα στηρίξει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα στα οποία δεσμεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα

«Στον μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Οι θέσεις μας θα διαστρεβλώνονται με όλο και πιο ανέντιμο τρόπο και θα ακουστούν κι άλλα ψέματα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «εμείς οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά».

Μιλώντας στο Ζάππειο, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου προέδρου της ΚομισιόνΜάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές «είναι ψήφος ευθύνης, δεν είναι ανέξοδη διαμαρτυρία».

Όπως τόνισε, «εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα γράφοντας ενωμένοι μια νέα σελίδα». Χαρακτήρισε, δε, την ψήφο στις ευρωεκλογές «ψήφο ευθύνης», τονίζοντας πως «δεν είναι ανέξοδη διαμαρτυρία».

​Αναφερόμενος στις βολές που έχει εξαπολύσει κατά καιρούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Βέμπερ, είπε πως «είναι πραγματικά ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον κ. Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας γιατί είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δισ. μέσα σε ένα εξάμηνο».

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, είπε ότι «θα στηρίξει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα στα οποία δεσμεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «ο κ. Βέμπερ τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης». «Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί αύριο στην κορυφαία θεσμική θέση ένας σύμμαχος της Ελλάδας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.