«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση - Free Sunday
«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση

«Παράθυρο» για πρόωρες εκλογές ανοίγει η κυβέρνηση

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις -και διά στόματος πρωθυπουργού- ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της, φαίνεται ότι σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου επανέρχονται οι σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ιδιαίτερα αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, φάνηκε να «ανοίγει» παράθυρο για πρόωρες εκλογές, όταν είπε χαρακτηριστικά ότι στις ευρωεκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο. [...] Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω… Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά».

Προσέθεσε, δε, ότι «την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, από άλλη αφετηρία (δηλαδή, ότι το βράδυ της Κυριακής η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι τόσο μικρή που θα αποτελεί... πειρασμό για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες), κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και «ειδικός» επί των εκλογικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος, σε συνέντευξύ του στο ITV Iωαννίνων, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριον των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της πολιτική δυναμική».

Κοντός ψαλμός, αληλλούια, καθώς η ώρα της κάλπης φθάνει...