Αλλαγή στρατηγικής μελετάει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών - Free Sunday
Αλλαγή στρατηγικής μελετάει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών

Αλλαγή στρατηγικής μελετάει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών

Σε αλλαγή στρατηγικής ενόψει των εθνικών εκλογών, προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θέτει ως προτεραιότητα «το πρόγραμμα για την επόμενη 4ετια με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών».

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου, όπου και έγινε επίπονη προσπάθεια να μην εκδηλωθούν ανοιχτά όλες οι διαφωνίες και οι κόντρες μεταξύ των στελεχών για τα αίτια της ήττας.

Ουσιαστικά πρόκειται, αν επιβεβαιωθεί για άνοιγμα ουσιαστικά στη μεσαία τάξη γίνεται με πολιτικούς όρους και όχι με τη μέθοδο των επιδομάτων, όπως επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, όταν στόχος ήταν να προσελκυστούν τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Η μεσαία τάξη από κοινωνική άποψη και ο μεσαίος χώρος από πολιτική είναι πλέον στο κέντρο του ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρχίζει πλέον να γίνεται κατανοητό ότι από αυτά τα πεδία κρίνονται οι εκλογικές μάχες στην Ελλάδα, κάτι που αγνοούσαν επιδεικτικά όλο το προηγούμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι επικρίσεις κατά στελεχών όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Θανάσης Καρτερός και ο Νίκος Παππάς, είναι πλέον εμφανείς, ενώ πολλοί εισηγούνται τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από το προσκήνιο στελέχη, που προκάλεσαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Παύλος Πολάκης.

Ο Νίκος Καρανίκας έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο εδώ και καιρό, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει λύσεις για την ενίσχυση του επιτελείου του με νέα πρόσωπα.

Στην κριτική συμπεριλαμβάνεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον οποίο καταλογίζεται ότι δεν έχει καταλάβει καν τι συνέβη την περασμένη Κυριακή.