Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών - Free Sunday
Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

Ο κ. Τσίπρας αιτιολογώντας το αίτημά του για προκήρυξη εκλογών ανέφερε προς τον κ. Παυλόπουλο τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής. Ηρθα σήμερα εδώ, δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία.

Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, αυτό θα σήμαινε ότι οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Λίγη ώρα αργότερα, κατά το πάγιο τυπικό, το Προεδρικό Διάταγμα θα θυροκολληθεί στη Βουλή και η χώρα θα εισέλθει, και τυπικώς, σε προεκλογική περίοδο.

Στις 8 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 μ.μ στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.