Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο σοσιαλιστής κοινός υποψήφιος ΕΛΚ-Σοσιαλιστών - Free Sunday
Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο σοσιαλιστής κοινός υποψήφιος ΕΛΚ-Σοσιαλιστών

Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο σοσιαλιστής κοινός υποψήφιος ΕΛΚ-Σοσιαλιστών

Με 345 ψήφους υπέρ εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλιστής κοινός υποψήφιος του κόμματος του και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Νταβίντ Σασόλι.

Ο Σασόλι έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο, καθώς στον πρώτο γύρο κανείς υποψήφιος, η πράσινη Σκα Κέλλερ από τη Γερμανία, ο τσέχος Γιαν Ζαχραντίλ από την από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και η Σίρα Ρέγο της αριστεράς από την Ισπανία, δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία του σώματος, το οποίο έχει 751 μέλη. 

Ο Ντάβιντ-Μαρία Σασόλι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1956 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο τοπικό πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και στην τηλεόραση. Το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το 2012 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Ρώμης χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Το 2014 επανεξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε ως ένας από τους αντιπροέδρους του Σώματος.

Ο Ντάβιντ-Μαρία Σασόλι διαδέχεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επίσης Ιταλό Αντόνιο Ταγιάνι ο οποίος προερχόταν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.