Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τον Μητσοτάκη στον Έβρο - Free Sunday
Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τον Μητσοτάκη στον Έβρο

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τον Μητσοτάκη στον Έβρο

Τα χερσαία σύνορα του Έβρου θα επισκεφθούν σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης και οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και ο πρωθυπουργός της Κροατίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν και οι κύριοι Μισέλ και Σασόλι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ την .

Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1, όπου θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ένωσης, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών ενώ στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.